Doctorul Vasi Rădulescu a prezentat pe pagina sa de Facebook mai mulţi paşi care pot fi respectaţi atunci când bănuim că am putea suferi de un atac de cord.
Acesta prezintă mai multe metode care, practicate în momentul atacului de cord, ne cresc şansele de supravieţuire. Dacă tuşim şi respirăm profund înainte de fiecare tuse, ne putem salva singuri până reuşim să primim ajutor specializat, spune medicul.
CITEȘTE ȘI: Specialiştii au dezvăluit lista: Alimentele care ne feresc de bolile de inimă
„1. Să presupunem că este ora 19:45 şi te duci acasă după o zi neobişnuit de grea la lucru (desigur, singur).
2. Sunteţi cu adevărat obosiţi, furioşi şi frustraţi.
3. Dintr-o dată, începeţi să simţiţi dureri mari in piept cu extindere în braţ şi maxilar. Sunteţi la aproximativ cinci kilometri de spitalul cel mai apropiat de casa dvs.
4. Din păcate, nu ştiţi dacă puteţi merge atât de departe.
5. Aţi fost instruiţi sa acordati primul ajutor, dar tipul care a predat cursul nu ţi-a spus cum să faci asta pe tine însuţi.
6. Cum poti supravieţui singur unui atac de cord? Deoarece mulţi oameni sunt singuri atunci când au un atac de cord, persoana a cărei inimă bate inadecvat şi care se simte rău are doar 10 secunde înainte de a-şi pierde conştienta.
CITEȘTE ȘI: Planul în trei pași care ține la distanță bolile cardiovasculare: Mici schimbări pentru o inimă sănătoasă
7. Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tusind. Înainte de fiecare tuse, trebuie să iei o inspiraţie profundă, iar tusea trebuie să fie profundă şi prelungită, ca şi în producerea sputei din profundul pieptului. O respiraţie şi o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde fără întrerupere, până când primim ajutor sau pana când inima bate normal.
8. Respiraţiile adânci aduc oxigen în plămâni şi mişcările tuse comprimă inima şi menţin circulaţia sângelui. Presiunea asupra inimii ajută de asemenea la restabilirea ritmului normal. În acest fel, victimele atacului de cord pot merge la un spital.”